dimecres, 25 de novembre del 2009

Resums llibres COED

1. SERRANO, Sebastià. “El miracle de la veu”. El regal de la comunicació. Quinzena edició. Badalona: Ara llibres, abril 2007.

“Tot, en nosaltres, es manifesta en la veu: l’alegria, el nerviosisme, les expectatives, l’autoritat, la motivació, la por o l’interès.”

Segons Serrano, la veu confessa el nostre estat d’ànim inclús la nostra manera de ser, per això ens repeteix que el més important d’un discurs és la representació, és a dir, que el que més importa no és el que dius, sinó el com ho dius, tot dependrà de la entonació que li posis, del ritme, la velocitat, la intensitat, el to, el timbre... Jo penso que és important coneix-se’ns a nosaltres mateixos per poder aprendre a comunicar-nos i saber dir les coses tal i com vols que t’entenguin.

2. TORRALBA, Francesc. “Depurar prejudicis”. L’art de saber escoltar. Sisena edició. Arts Gràfiques Bobalà, maig 2007

“Els prejudicis, com indica la paraula, són judicis elaborats anticipadament i, per tant, mal fets, sense coneixement de causa.”

Els prejudicis ens limiten a parar atenció d’un tema que nosaltres ja ens hem fabricat una idea, equivocada o no, aleshores qualsevol cosa que escoltem d’aquell tema o de la persona que l’explica l’agafarem amb un cert grau d’interès, també tot dependrà del tipus de prejudici que ens haguem fet al nostre cap, perquè no sempre serà un prejudici que ens negui l’atenció, pot ser que ens faci tenir més interès i tot.

3. RAMON-CORTÉS, Ferran. “El far de cap d’Artrutx.” L’illa dels 5 fars. Sisena edició. La magrana.

“Explicar una cosa o fer-ne una història produeix un efecte molt diferent. Les històries queden fixades a la ment, fet que difícilment aconsegueix la informació.”

Sense cap mena de dubte, trobem més interessant i més proper una informació explicada en forma d’història en primera persona que no pas una simple informació externa a la qual no t’hi veus implicat ni tu ni el que la explica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada